ROT-avdrag
ROT-avdraget

Vad är ROT?

ROT är en akronym som står för Renovering, Ombyggnad och Tillbyggnad. Det är ett skatteavdrag som man kan tillgodose sig om man genomför något av ovanstående på sin privata fastighet. Sedan introduktionen av ROT-avdraget har mängder av människor kunna renovera, bygga om och bygga till sina fastigheter till bara halva arbetskostnaden – andra halvan betalar staten. För att man ska kunna nyttja ROT-avdraget så måste ens fastighet vara minst fem år gammal eftersom lättnaden inte avser nybyggnation.

Våra tjänster inom papptak täcks i allra högsta grad av ROT-avdraget, så när du anlitar oss för renovering av ditt redan existerande papptak så diskuterar vi samtidigt din ansökan om ROT.

Fast summa per person och år

Varje person som står som ägare på den fastighet som ska renoveras, byggas om eller byggas ut har rätt till upp till 50 000 kronor i ROT-avdrag per år. Är man då två på huset så har man tillsammans upp till 100 000 kronor till godo. Maxsumman har dock också att göra med lönenivå och skatteinbetalningar och är man nyfiken på vad man själv har rätt till så kan man kontakta Skattemyndigheten. Det är dock halva arbetskostnaden som staten betalar för – materiel och andra halvan av arbetskostnaden står du själv för.

Vi sköter ansökan

De första åren som ROT-avdraget fanns så var det privatpersonen själv som skötte ansökan och pengarna brukade betalas ut retroaktivt. Idag är det vårt ansvar att stå för ansökan om ditt ROT-avdrag och kostnaden dras av direkt på ditt pris. Att dra nytta av det generösa ROT-avdraget medför inget extra pappersarbete eller någon som helst invecklad byråkrati.